dinsdag 1 maart 2011

Vuurtoren

Vandaag vertelde een collega over zijn fascinatie voor vuurtorens en zijn lidmaatschap van de Nederlandse Vuurtoren Vereniging. Hier staan wat foto's van hem:

Ik kan mezelf niet eens meer herinneren of ik ooit een vuurtoren in werkelijkheid heb gezien, maar het concept vuurtoren is natuurlijk wel mateloos interessant. Er is een hoop over te lezen, te kijken en achterna te reizen dus ik kan me voorstellen dat dit een leuke hobby kan zijn. Er zijn mensen die zoveel mogelijk vuurtorens (nationaal en internationaal) gaan bekijken en fotograferen . Mensen die specifiek vuurtorenpostzegels verzamelen. Sommigen zijn geïnteresseerd in de techniek of architectuur. De vuurtoren heeft wat dat betreft een breed palet bewonderaars. Ik vind een vuurtoren een romantisch idee, je zou er maar in wonen…wat een uitzicht. Wonen in een vuurtoren schijnt niet realistisch te zijn, het is er of heel koud of heel heet. Ik herinner me wel ook een enge film met een scene in een vuurtoren en laatst een aflevering van CSI. Verder ben ik blijven steken bij het mooiste guldenbiljet de vuurtoren:
Dit vond ik op internet:
in het watermerk zat een duinkonijntje verstopt en ook had de ontwerper, zonder dat de Bankdirectie het wist, in het piepklein de namen van zijn vrouw en dochters in het biljet verborgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.