maandag 14 maart 2011

Nacht van de vluchteling 2011

Ik ga in de nacht van 18 op 19 juni 40 kilometer wandelen voor Stichting Vluchteling. Hoe ver zou jij `s nachts lopen uit angst voor geweld? Ik loop voor de rugzakdokters die werkzaam zijn in het grensgebied in Birma. Deze helden hebben onze steun nodig, één nachtje voor hen lopen? Dat is toch wel het minste wat ik voor hen kan doen. Steun jij ook? Wil je mij sponsoren, dat kan al vanaf 5 euro! Hoe sponsoring precies werkt, lees je op mijn profielpagina.

De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van de Stichting Vluchteling. De opbrengst van Nacht van de Vluchteling gaat naar medische zorg voor Birmese vluchtelingen.
In heel Birma is één miljoen mensen op de vlucht geslagen voor de militaire dictatuur. Ruim 450.000 daarvan houdt zich op in het oosten van het land, waarvan 115.000 vluchtelingen zich schuilhouden in de dichtbegroeide oerwouden om uit handen te blijven van het regime. Er is een groot tekort aan medische zorg. Vooral kleine kinderen zijn daarvan het slachtoffer, terwijl dat met goede medische zorg eenvoudig valt te voorkomen.

Stichting Vluchteling steunt daarom de rugzakdokters. Ze leidt hen op en zorgt ervoor dat de dokters met een rugzak vol medicijnen het oerwoud intrekken op zoek naar vluchtelingen die zich er schuil houden. Een team van de rugzakdokters bestaat uit vijf mensen die met gevaar voor eigen leven elk maand vele honderden kilometer afleggen. De rugzakdokters behandelen ter plekke mensen aan ziekten als malaria, bloedarmoede of verwondingen opgelopen door de oorlog.

De slachtoffers van dit afschuwelijke conflict hebben onze hulp nodig. Daarom heb ik besloten om de Stichting Vluchteling op deze manier te steunen om zo de slachtoffers in Birma te helpen met medische hulp. En daar is veel geld voor nodig. Doe dus mee! Ik hoop dat Stichting Vluchteling en ik op je steun kunnen rekenen.
Bekijk hier hoe belangrijk het werk is van de rugzakdokters in deze video van Jan Douwe Kroeske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.