dinsdag 29 maart 2011

Rare jongens (en meisje), die PVVers!

Luister en huiver, werd ik eerst deze week attent gemaakt op onderstaand filmpje, recent uit de kamer. En nu viel mijn oog weer op dit persbericht. Gekker moet het niet worden…

PVV eist opheldering over zomertijd
DEN HAAG - De PVV wil komende vrijdag in de ministerraad opheldering van premier Rutte over de zomertijd. Uit onderzoek van Helder en Duidelijk, het wetenschappelijk bureau van de partij, is namelijk gebleven dat de zomertijd het aantal uren daglicht helemaal niet verlengt. "Weer zo'n zinloze linkse hobby," aldus een woordvoerder.

Helder en Duidelijk heeft voor de komende zomertijdperiode alle tijdstippen van zonsopkomst en zonsondergang in kaart gebracht en via een computersimulatie dezelfde berekening uitgevoerd als de klok niet zou worden verzet. Daaruit kwam onomstotelijk vast te staan dat niet alleen de zonsondergang een uur naar achteren opschuift, maar ook de zonsopkomst. De woordvoerder kan er geen goed woord over voeren: "wat we er 's avonds bij krijgen, is er eerst 's morgens afgegaan. Den Uyl heeft ons indertijd gewoon een sigaar uit eigen doos gepresenteerd. Naast het kwartje van Kok en de taakstraffen is dit het zoveelste bewijs dat de PvdA alleen maar bestaat uit regenten die volkomen voorbij gaan aan de gewone man in de gewone straat. Onze fractie wil dat ook Henk en Ingrid voldoende daglicht krijgen. Als de ministerraad aanstaande vrijdag niet met een bevredigend voorstel komt gaat de stekker uit de zomertijd."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.