maandag 20 juni 2011

Nacht van de vluchteling, The Day After…

Gisterennacht was het dan zover,de Nacht van de Vluchteling. Zaterdag om 20.00 ging ik met de trein naar Rotterdam. Ik was op tijd om mijn startbewijs te halen. En jammer genoeg moeten we tot 24.00 wachten voor de start op de Erasmusbrug. Ondertussen heb ik wel allerlei “celebrities” gezien, natuurlijk burgemeester Aboutaleb die het startschot zou doen. Maar ook Jort Kelder(liep niet mee), Waldemar Torenstra, allerlei Kamerleden en honderden mensen die net als ik betrokken zijn bij het project van de rugzakdokters in Birma. Om 24.00 liepen we naar de Erasmusbrug, dat zag er indrukwekkend uit in het kunstlicht. En toen het lopen, in het begin viel dat niet mee door de drukte, daarbij vond ik de route niet makkelijk. Het was allemaal wel goed aangegeven met peilen en zo maar er waren veel obstakels waardoor ik telkens uit m’n ritme was. Ik vond het ook geen makkelijk te lopen route, veel verschillende soorten wegdek, bijna allemaal ongelijk, veel grint waardoor ik 2x iets uit m’n schoenen moest halen. Doordat ik vooraf had geoefend, dacht ik, dat ik de eerste 20 kilometer geen problemen zou hebben. Maar dat viel niet mee! En ik had ernstige twijfels of ik het wel zou halen. Toen hebben we nog verschillende buien op ons dak gehad. Ik had eerder nog niet geoefend in de regen, maar verstand op “0” en doorlopen…. Verder heeft het de hele nacht hard gewaaid. Ik had van te voren gepland om niet op elke pauzeplaats te stoppen, maar het ging niet anders, ik heb bij elke pauzeplaats even gezeten, telkens maar heel even. Het werd al vroeg licht en daardoor ging het voor mijn gevoel beter, ik heb bij de 30 kilometer een opleving gehad en dacht, dat ga ik halen. Dit was echter van korte duur want de laatste 5 kilometer waren zwaar! Maar opgeven waren toen geen optie meer. Ik had heel de nacht het gevoel dat ik in de voorhoede liep. Maar nu lees ik dat er al veel voor 08.00 zijn aangekomen. Ik “finishte” om 08.15 en dat vond ik een prima prestatie. Vooraf had ik gedacht dat ik er tenminste 8 uur over zou doen en dat heb ik toch bijna waargemaakt. Ik heb geen blaren gelopen, maar nu wel wat spierpijn.

Tijdens de tocht heb ik al m’n concentratie bij het lopen nodig gehad en heb daardoor bijna geen foto’s of Facebook berichten geplaatst, de foto's zijn ook niet zo scherp. Ik wil wel de mensen danken die mij tijdens de tocht hebben gesteund met berichtjes, dat waren fijne opstekers.


Bij al mijn trainingen heb ik iedere keer tracklogs gemaakt, en wat denk je? Net nu deze keer gaat het fout! Ten eerste vergat ik ‘m aan te zetten, daar kwam ik aan de andere kant van de Erasmusbrug achter. En ten tweede heeft de GPStracker niet goed gelopen, veel afwijkingen, ik denk dat dat komt door het slechte weer en een aantal tunnels. Volgens de track is het meer dan 60 kilometer,maar de tocht was echt maar 40 kilometer. Hij is in 2 delen omdat het blijkbaar er niet in 1 keer opkan...

2011-06-19 00:02 weergeven op een grotere kaart

2011-06-19 00:02 weergeven op een grotere kaart
Vrijdagavond stond ik nog 7e op de ranglijst van individuele deelnemers met sponsorgeld. Zaterdag was ik ingehaald door Waldemar Torenstra, maar ik vind de 8e plaats zeer verdienstelijk! Ik wil iedereen heel erg danken voor jullie bijdragen en ondersteuning!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.