vrijdag 3 juni 2011

Vliegtickets zoeken

Dit zijn mijn tips voor als je goedkope tickets wilt zoeken. Er zijn natuurlijk altijd mensen die via hun eigen favoriete reisbureau willen boeken of aanvullende excursies willen. Of dat je misschien alleen rechtstreeks wilt vliegen of perse vanaf een bepaalde luchthaven. Daar heb ik allemaal geen rekening mee gehouden, dit zijn puur mijn tips om de voordeeltjes te vinden.

1. Ben je in de gelegenheid om ver voor de gewenste vertrekdatum te boeken, meestal hoe eerder je boekt hoe goedkoper. De goedkoopste tickets zijn als eerste weg. Per vlucht worden slechts een aantal plaatsen aangeboden tegen het laagste tarief.
2. Vlieg voor 7.00 uur of na 21.00 uur, dan zijn de goedkope 'slots' (landingsrechten) .
3. Probeer indien mogelijk schoolvakanties te vermijden
4. Flexibiliteit in data, dinsdag, woensdag en donderdag zijn vaker goedkoper dan in het weekend. Zorg dat er tenminste 1 weekend in je totale reisduur valt.
5. Zoek op verschillende (vertrek)luchthavens. Ga bijvoorbeeld naar de site van het vliegveld waar je naartoe wilt. Zoek naar een overzicht van alle directe bestemmingen. Op die manier kun je zien vanaf welke vliegvelden je zou kunnen vertrekken.
6. s Avonds laat of s ochtends vroeg boeken, lijkt voordeliger. Luchtvaartmaatschappijen weten dat zakelijke reizigers overdag boeken en vakantiereizigers in de avond. Soms veranderen de tarieven per dag
7. Gebruik vergelijkingssites:
http://matrix.itasoftware.com/ (hier kun je een zoekopdracht ingeven met verschillende vertrekluchthavens)
http://www.skyscanner.nl
http://www.chase.nl
http://www.vliegticketsvergelijken.nl
8. Vergelijk de prijs met de boekingssite van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, soms is het goedkoper rechtstreeks bij de maatschappij te boeken, maar vaak duurder.
9. Een tweeweken ticket is goedkoper dan een ticket voor 13 dagen. Dus boek liever 14 dan 13 dagen. Voor een maandticket geldt hetzelfde. Dus boek liever 30 dan 29 dagen.
10. Check hoeveel Airline Reservation Fee en Administratiekosten er worden berekent, de prijs die wordt getoond bij de zoekresultaten is dan wel inclusief taxes maar er komen vrijwel altijd boekingskosten bij. Dat kan per aanbieder verschillen. Denk ook aan betaalkosten, bijvoorbeeld creditcardkosten.
11. Let op dat er niet automatisch vakjes zijn aangevinkt met bepaalde verzekeringen of SMS services enz.
12. Heb je een geschikte vlucht gevonden voor een goede prijs, boek deze dan meteen! Anders is een ander je voor.
13. Er zijn tegengestelde berichten op internetsites dat boekingssites cookies bewaren op je computer die prijzen vasthouden of beïnvloeden. Of dit nu waar is of niet het kan nooit kwaat om je browsergeschiedenis te wissen of, nog beter gebruik een “privacy venster”, in Internetexplorer kun je dit vinden onder Beveiliging> In private navigatie of in Chrome onder Nieuw incognitovenster.

Pas op; goedkoop kan duurkoop zijn! Bijvoorbeeld als je heel ver moet reizen naar de vertrekluchthaven zit daar ook een prijskaartje aan. Denk ook aan eventuele parkeerkosten of treinkaartje, tel dat mee bij het zoeken naar je goedkope ticket! En heb je geen enkele reis of annuleringsverzekering dan kan er ook van alles misgaan. Ticket gekocht en de luchtvaartmaatschappij gaat failliet? Geboekt bij een winkel zonder SGR keurmerk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.