zaterdag 1 augustus 2009

Ik ben Siep

Ik woon samen met mijn baasjes en onze Song in Neer! Neer is een klein dorpje en ligt in midden Limburg aan de Napoleonsweg. (N273, bij die weg, mag ik dus niet komen!) In dat dorpje heeft mijn baasje een bakkerij en ik ben dus het hondje van de bakker! In de bakkerij mag ik dus ook al niet komen, maar ik weet dat mijn baasje heel lekker brood bakt. Ik krijg af en toe wat toegestopt, en ik kan je zeggen; mijn baasje is de beste Echte bakker! Mijn lievelingseten is wafels! José bakt die op dinsdag, dat kan ik in huis al ruiken en ik sta dan te kwispelen van afwachting, want meestal krijg ik wel een stukje.
Van Siep


Ik ben op 24 februari in 2003 geboren. Mijn eerste weken van mijn leven heb ik doorgebracht bij Joepie's place in Roggel. Joep is inmiddels verhuisd. Mijn baasjes vinden mij heel knap en lief. Maar mijn wandelbaasje zegt soms dat ik een beetje mislukt ben. Dat komt omdat ik een beetje scheve voorpoten heb. Mijn hobby’s zijn slapen, met mijn kussen spelen en wandelen natuurlijk! Verder vind ik het altijd leuk als er mensen op bezoek komen, vooral als ze zwarte kleren aan hebben. Dan denken ze thuis nog aan mij!

Mijn dag ziet er ongeveer zo uit: Mijn slaapbaasje staat om ongeveer 04.00 op, want die moet brood bakken voor heel Neer! Ik blijf dan nog lekker in bed liggen. Om ongeveer 05.45 staat mijn wandelbaasje op, ik blijf dan nog even liggen want zij moet eerst naar de badkamer. Dan gaan we meestal een "grote" ronde wandelen. Ik doe dan ook altijd effe poepen. Ik moet nog uitkijken waar ik dat doe, want ik mag niet overal. Maar meestal ga ik zo dicht mogelijk bij de rand van de beek zitten. Dat is nog een heel gedoe, want ik ben op die mannier al twee keer in de beek gedonderd en ik hou helemaal niet van zwemmen!

Als ik terug kom van het wandelen gaat mijn ene baasje boterhammen smeren en ik krijg dan een stukje worst! Daarna ga ik snel zat op de bank slapen, want ik ben nogal lui aangelegd! Rond de middag mogen we van het slaapbaasje in de tuin. Dat is voor mij een mooie gelegenheid om de buurhonden en kat uit te blaffen, dat zijn namelijk mijn vrienden niet. Daarna, als ik rustig ben mag ik samen met m'n slaapbaasje slapen. Als die dan opstaat, ongeveer om 16.30 sta ik ook op. Ik ga dan wat spelen, nadenken of ik probeer Song te vervelen. Die woont hier wel in huis, maar ik vind er niet zoveel aan. Het is m’n dochter maar voor mij had ie niet hoeven te blijven. Tegen zessen komt het wandelbaasje weer thuis en in de avond zit ik met m'n baasjes op de bank of we gaan ergens op bezoek. Dan gaan we nog effe naar de sterren kijken, maar ik moet ook weer vroeg naar bed want morgen is het: Gezond weer op!