donderdag 8 september 2011

Dronken eland gered uit Zweedse appelboom

Origineel bericht link vrij vertaald door Google translate, maar ik kon het niet nalaten dit grappige bericht door te zetten. (met dank aan Tibbe)

Dronken eland gered uit Zweedse appelboom;Een dronken eland wanhopig op zoek naar nog een slok van de gistende appels verloor zijn evenwicht, waardoor hij ​​vastzat  in een appelboom in het westen van Zweden.
Toen Per Johansson van Särö, ten zuiden van Göteborg, terug naar huis van het werk op dinsdag was het buiten donker en de regen kwam hard neer. Plotseling hoorde Johansson een loeiend geluid uit de tuin naast de deur. "Ik dacht eerst dat er iemand was met een lach. Toen ging ik meer dan een kijkje nemen en zag een eland vast in een appelboom met slechts één been op de grond, " vertelde Johansson The Local.

De ongelukkige eland was wanhopig verstrikt in takken van de boom en werd woest en schopte Johansson toen deze hem benaderde. "Ik dacht dat het er vrij slecht uit zag, dus ik belde de politie, die stuurde een jager. Maar terwijl we zaten te wachten, de buren en ik, zijn we begonen met het zagen van enkele takken" zei Johansson. De groep probeerde om het de eland wat comfortabeler te maken, maar het mocht niet baten. De brandweer arriveerde uiteindelijk op het toneel en wist de boom te  buigen naar een punt waar de uitgeputte eland eruit zou kunnen glijden.

Volgens Johansson, leek het er heel erg op dat de eland zwaar dronken was na het eten van te veel gegiste appels. Dronken elanden komen veel voor inde herfst in Zweden dat is het seizoen dat er tal van appels liggen op de grond en in de takken in Zweeds tuinen.

Terwijl het gulzige dier probeerde steeds hoger te reiken naar het heerlijke, maar bedwelmende fruit is hij het meest waarschijnlijk gestruikeld in de boom, en hopeloos verstrikt geraakt in de takken. "Mijn buurman herkende het dier dat bijna tegen de auto op liep, eerder op de dag. Hij was er vrij zeker van dat de eland toen al onder de invloed was ", aldus Johansson.

Toen de dronken eland was bevrijd, lag hij een tijdje op de grond, schijnbaar bewusteloos. Nadat de hulpdiensten had vernomen dat het dier nog in leven was, werd Johansson gevraagd om het in de gaten te houden en de jager te roepen als het leek te lijden. Maar tegen de morgen kwam de kater, het dier was opgestaan ​​en voorzichtig ging hij een paar meter verderop. Na een tijdje ging het op zijn weg, maar Johansson vermoedt hij nog steeds sluipende in de buurt is. "We zien vaak elanden die zich volvreten met appels hier in de buurt, maar dit is de eerste keer dat we er één vonden hoog in een boom," vertelde hij The Local.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.